Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen in de trimsalon:

Ik heb een kortharige hond kan deze ook terecht in de trimsalon?

Jazeker, kortharige honden zijn uiteraard ook van harte welkom in de trimsalon. Ze kunnen flink verharen, zo kunnen we de verhaarperiode versnellen zodat u niet onnodig lang veel haren in huis blijft vinden.

Op welke leeftijd kan uw pup voor het eerst getrimd worden?

Het beste is om uw pup op een leeftijd van ongeveer 16 weken te laten trimmen. Wacht hier niet te lang mee, omdat dit ook bij de socialisatie van uw pup hoort. Wacht u te lang voor de eerste trimbeurt, met als gevolg klitten, dan is dit geen eerste leuke ervaring met de trimsalon. Kom langs voor het gratis puppyconsult, maar wacht even tot uw pup de laatste inenting heeft gehad.

Mijn hond is loops wat nu?

Op zich is het geen probleem als uw hond loops is. Wij moeten dit natuurlijk wel weten in verband met andere honden die in onze trimsalon komen. Het kan zijn dat we de afspraak moeten verzetten, maar dat is normaal gesproken geen probleem voor ons.

Doet het plukken van een hond pijn?

Als de vacht van uw hond plukrijp is heeft de hond geen pijn van het plukken. De meeste honden vinden het zelfs prettig, omdat de rijpe vacht ”de dode haren” meestal ook jeuk met zich mee brengt.

Kan mijn hond tijdens de wintermaanden getrimd worden?

Natuurlijk kan een hond ook getrimd worden als het buiten wat kouder is. De meeste mensen wachten met het brengen van de hond tot het weer wat warmer is, met gevolg dat de hond klitten krijgt of de vacht zelfs vervilt is. In het ergste geval moet uw hond kort geschoren worden. Trimmen betekent ook niet alleen het “kort knippen”  van uw hond, tijdens de wintermaanden kunt u er ook voor kiezen om het haar wat langer te laten. Ook kunt u er voor kiezen om uw hond alleen netjes bij te werken en hem een borstelbeurt, kambeurt, ontklitbeurt of een was- en fohnbeurt te geven.

Kan ik ook alleen voor nagels knippen of anaalklieren legen terecht in de trimsalon?

Ja, ook voor alleen de nagels knippen of anaalklieren kunt u bij mij terecht.

Wat zijn de kosten van een gehele trimbeurt?

De kosten zijn verschillend per hond. Voor een prijsindicatie kunt u het beste contact opnemen.

Mag ik bij de trimbeurt aanwezig zijn?

In principe niet. Het probleem van uw aanwezigheid als baasje is namelijk dat de hond hierdoor heel erg afgeleid is en naar het baasje toe wilt. Dit bemoeilijkt de trimbeurt waardoor deze onnodig lang gaat duren. Tevens komt dit het eindresultaat niet ten goede.