Uitleg behandeling

De trimbehandeling is inclusief:

 • wassen/fohnen
 • oren schoonmaken en evt. uitplukken
 • nagels knippen
 • anaalklieren controleren en evt. uitdrukken
 • parfum

U kunt bij ons terecht voor de volgende behandelingen:

 • Plukken
 • Strippen
 • Knippen
 • Scheren
 • Effileren
 • Ontwollen
 • Kammen/borstelen
 • Wassen/fohnen
 • Ontklitten

Hieronder zal ik zo goed mogelijk proberen uit te leggen wat ik bij zo’n behandeling doe.

Plukken

2015-telefoon foto's 270Een plukvacht bestaat uit een zachte, wollige ondervacht met een bovenlaag van harde, draadachtige haren. De bovenlaag moet regelmatig verwijderd worden. Dit doen we door deze haren er met de hand of met een trimmes uit te plukken. Dit is alleen mogelijk wanneer de vacht plukrijp is en deze haren los genoeg zitten om ze uit de vacht te trekken, zonder de hond pijn te doen. Als een hond geplukt is (normaal gesproken 2 x per jaar), blijft alleen de ondervacht over. U kunt uw hond ook laten strippen. (hieronder zal ik dit verder uitleggen.)

Strippen

Bij strippen wordt, net als bij het plukken, ook het dode haar verwijderd. Alleen wordt er dan niet 2 x per jaar de bovenlaag verwijderd maar 4 x per jaar de helft van de bovenlaag. (de andere helft blijft staan) Hierdoor is uw hond niet meteen van lang naar heel kort maar ziet uw hond er goed verzorgd uit met een nog vollere vacht. Na ongeveer 3 maanden plukken we de rest van de vacht weg en ziet uw hond er wederom goed verzorgd uit. Strippen is uitermate geschikt voor honden die bijna geen ondervacht hebben.

Knippen

Knippen houdt in dat we met behulp van een rechte of gebogen schaar de vacht van uw hond in model brengen.

Scheren

Scheren houdt in dat we met behulp van een tondeuse de vacht van uw hond in model brengen. Hierbij maken we gebruik van verschillende scheerkoppen waarmee we de lengte van de vacht kunnen bepalen.

Effileren

Effileren is het inkorten of uitdunnen van de vacht met behulp van verschillende soorten effileerscharen.

Ontwollen

Bij een ontwolbehandeling wordt de dode en loszittende onderwol zo veel mogelijk verwijderd, dit gebeurt 2 tot 4 maal per jaar. Dit scheelt u aanzienlijk in rondslingerend haar in huis.

Kammen/borstelen

Kammen en borstelen houdt in dat we door middel van de juiste kammen en borstels de vacht van uw hond verzorgen en ontklitten. Dit lijkt heel eenvoudig, maar is vaak een groot probleem doordat het te oppervlakkig gebeurt. Op het oog ziet de hond er goed uit maar in de ondervacht kunnen snel verviltingen plaats vinden. Een goede borstelbeurt neemt heel veel tijd in beslag aangezien je echt alle plekken laag voor laag moet hebben behandeld. Onderschat dit dus niet. Vraag naar ons borstel-/kam arrangement. Wij doen het graag voor u.

Wassen/fohnen

Honden die bij ons komen worden bij een complete behandeling altijd  2 x gewassen met een shampoo passend bij het type vacht, en aansluitende een wasbeurt met conditioner. Hierna wordt de vacht gedroogd door middel van een waterblazer en vervolgens met een fohn. Voor alleen de wasbeurt dient de hond klitvrij te zijn. Maar wat je tegenwoordig ook steeds vaker ziet is een tussentijdse wasbeurt. Wij willen u daarom  attent maken op ons wasarrangement, vraag er naar!

Ontklitten

Het verwijderen van klitten uit de vacht, d.m.v. borstelen en kammen. In sommige situaties, waarin het welzijn van het dier voorop staat, is het beter om uw huisdier te laten scheren. Tevens is het ontklitten zeer arbeidsintensief en erg belastend voor uw hond. Er worden hiervoor extra kosten in rekening gebracht.